tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kesäkuu? Mikä kesäkuu?

Köh köh. Vuosi sitten, kun blogini täytti vuoden, lupasin pyhästi mielessäni, että ensi vuonna kaikki on toisin. Ehkä järjestän blogiarvonnan. Tai kirjoitan jotakin hauskaa ja nokkelaa kuluneesta vuodesta. Todellisuus? No enpäs näköjään kirjoittanut mitään. Unohdin koko paskan, vaikka olen neulonut kuin heikkopäinen. Voisin tietysti syyttä kameraa, tai kovaa kiirettä (mitä ihmeen kiirettä, ei ole kouluakaan enää ja normaali päivätyö), tai vetää foliohattua syvemmälle, mutta ehkä tyydyn toteamaan, että kolmas kerta toden sanoo. Sitä paitsi tätä voisi ehkä pitää jopa uutena alkuna, joten otetaan sille!

I would've liked to start this with "due to popular demand...", but as that would be a stretch even for my high thoughts of self, I'll settle with "Welcome, my foreign friends" and wait for some of the L and the S and the G to find me, among others of course.

When I started this blog I had no clear direction with what I wanted to do with it, and it has pretty much stayed that way. My headline still says this is mostly a knitting blog, but I've started to wonder if that's all I have to say (well, of course it isn't), especially as I don't feel like getting into taking pictures of unfinished projects even as often as I do now. Maybe I've found the stride for ranting again somewhere?

Edellisen postauksen jälkeen olen käynyt pokkaamassa itsestäni maisterin ja ihastellut ällötykseen asti pientä "eligible for doctoral studies" -pränttiä todistuksen alalaidassa. Olen aloittanut hävyttömän paljon projekteja ja varmasti saanut valmiiksikin, kun vain muistaisin että mitä. Wings of Horusin ainakin, mutta se on edellen pingoitusta vailla, joten on jäänyt kuvaamatta.

I have spent these past weeks oggling the fine print on the bottom of my Master's degree. I never thought "eligible for doctoral studies" could look better than the simple "Master of Arts", but it kind of does. Like a little flag saying I didn't just scrape through but managed well enough to continue with my academic achievements some day. I've also started way more projects than I have finished, or at least I can't really remember what I've finished. There's the Wings of Horus, but I haven't blocked it yet so it isn't really worth photographing.

Jonkinlaiseksi ikuisuusprojektiksi muodostunee Kotiväestä aloittamani torkkupeitto, jonka kanssa painin lähinnä sisäistä perfektionistiani vastaan. Olen virkannut ensimmäisen rivillisen paloja, enkä vieläkään tiedä kestäisinkö ajatusta peitosta, joka ei ole takapuolelta samannäköinen kuin etu-, joten olen toistaiseksi katkaissut langan jokaisen värin jälkeen ja joko virkannut sen seuraavan kerroksen alle tai päätellyt neulalla. Olisi kuitenkin niin paljon helpompaa kuljettaa lankaa kerrosten mukana, päättelemisen määrä vähentyisi ainakin 80 % ja lankaa kuluisi koko peiton mittakaavassa paljon vähemmän. Suosituksia?I don't know if I'll finish it before kicking the bucket, but I started crocheting a blanket with some light fingering cotton. The biggest struggle seems to be against my inner perfectionist. I've finished the first row of blocks but still haven't decided if I can handle the backside looking different than the front. So far I've cut the yarn after each colour, but it's so much work it's getting to piss me off. A lot. It would be so much easier to hold the yarn in the back all the time plus the project would take less yarn. Suggestions, anyone?Tilkut ovat Jan Eatonin kirjasta 200 crochet blocks for blankets, throws and afghans.Nyt sitten vakavaa asiaa. Kaiken maailman listojen ja syötteiden mukaan joku täällä käy, mutta mitä lukemassa? Jos nyt ajatellaan, että minulla ainakin teoriassa olisi aikaa ja jopa mielenkiintoakin kirjoitella enemmän, olisi myös mielenkiintoista tietää, miksi tätä luetaan ja voisiko olla jotain, mistä kiinnostaisi lukea enemmän? Onko kielisyydellä jotakin väliä? En tietenkään ilkeyttäni lupaa mitään, mutta saa kai sitä kysellä (utelias paskiainen).

And now for some serious business. I'm not stupid enough to think that anyone non-Finnish has bothered to follow my pictures only, but if you have an opinion as to wheter I should a) continue with this multilingual experiment (that is Finnish, English and complete nonsense) and b) expand my ramblings to other things that crafts & occational cursing and ranting, let me know. I'm not promising anything, but I'm a nosy bastard.

Niin, että vieläkö siellä on joku, vai eivätkö ihmiset vain muista poistaa itseään blogilistalta kiinnostuksen lopahdettua?


30 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Hei!
Minä täällä piipahtelen välillä kyläilemässä. Varsinkin virkatut "ötökät" on huippuhauskoja jttuja!

hanna_h kirjoitti...

Hep! Kyllä tätä blogia vielä luetaan, minä ainakin. Ja kovasti toivon että jatkat kirjoittamista. Juttujasi lukee ja töitäsi ihastelee ihan ilokseen.
Ja kuvaa siitä Wingsistä sitten kun se on pingotettu, joohan? :)

Villasukka kirjoitti...

Luen aina kun RSS päivitystä näyttää - käsityöt tietysti kiinnostaa, mutta elämä tuo maustetta mukaan. Onnea maisterille siis! Itse varmaan olisin laiska ja kuljettaisin lankoja mukana, vaikka virkatessa tosin on helppo päätellä pätkätkin sinne seuraavan kerroksen sisään.

Samma kirjoitti...

Tää käy ainakin lukemassa, kun päivittyy. Tykkään reilun rehellisestä ja suorasta tavastasi kirjoittaa. Käsityöt teitty aiheena kiinnostaa, mutta myös muut asiat. Onnea maisterille!

Vilma kirjoitti...

Joo täällä ollaan. Sä kirjoitat niin hyvin, että siksi. Molemmat kielet käy, mut laiskana mieluummin lukisin suomea, jos pitää alkaa valitsemaan.

Onnittelut valmistumisesta ja tohtorisopintoihin kelpuuttamisesta!

Metta kirjoitti...

Tämä kuuluu mun vakituiseen blogikierrokseen, siksi käyn. Hyvää kielenkäyttöä ja kauniita käsitöitä, siksi jäin.

Cybele kirjoitti...

I will follow your blog! Because unlike many of the LSG beetches, I like to READ as well as write.

I haven't been updating my blog very often lately (too much real life to spend much effort on my virtual life) but you can find me at cybeleseyes dot blogspot dot com, if you are interested.

I will add you to my link list! Hooray!

Sinikka kirjoitti...

Käy täällä aina kun blogi on päivitetty. Tykkää katsoa kuvia hienoista neuleista ja muistakin käsitöistä.
Englanti etä suomi käy kielista,mutta laiskana luen mielummin suomea...

Nimetön kirjoitti...

Hello Ultimecia! The L, the S and the G are starting to trickle in!

I'm non-Finnish and I've looked at your pictures before! It's nice to be able to read your blog, so thank you from the second-language-deprived.

Cheers!

CraftyScience from Rav-land

Laura L kirjoitti...

Mä käyn ja aina kun blogilistalle päivittyy. Hauskaa tekstiä ja kivoja juttuja, sellanen rento blogi. =)

Ja kiitos loistavasta kirjavinkistä, pitää tutkia lisää.

Nimetön kirjoitti...

Edelleen tätä blogia tilailen, en oikeastaan kiinnitä huomiota ihmisten päivitystahtiin jos blogista tykkään. Googlen Readerissa kun ei tuo päivitystahti juuri päälle näy, toisin kuin Blogilistassa. Että jatka ihmeessä kirjoittelua, ihan missä tahdissa tahansa :)

seijap kirjoitti...

Kyllä mä käyn täällä kun blogilista ilmoittaa päivityksen. Tykkään sinun kauniista käsitöistäsi. Kaunista tulee tuosta peitostakin. Itse en tiedä kuinka tekisin siinä.

Onnea ja hatunnosto maisterille.

Niin ja olen laiska, tykkään kun kirjoitat hyvällä suomen kielelläsi.

Arja kirjoitti...

Mä käyn tääl vaan ku oot niin kiva :D
Ja ku ollaan nähty ja teet kivoi käsitöitä. Ja pohdit niin kivasti elämää :D

Mullakin tosin blogi päivittyy yhä harvemmin ja harvemmin. Olen miettiny samaa, eikö ihmiset vaan jaksa poistaa mua blogilistalta :D

Hirveest tuli muuten kivaa ja :D

Tirlittan kirjoitti...

Juujuu, kyllä täällä seuraillaan sun kuulumisia tiukasti, ihan sama päivittykö usein vai harvoin. Tää on hyvä tapa pysyä kärryillä toisen elämässä kun näköjään muuten ollaan laiskoja molemmat pitämään yhteyttä... ;o)

Lotta kirjoitti...

No mä aloin lukee sun juttusia valmiiden neuleiden ja osuvien sanavalintojen ja nyt yleensä hyvien juttujen takia. Että niiden takia tänne palaillaan. Ja jos niitä on jatkossaki, niin hyyvä :).

Mutta kauheeta kun menit esitteleen noita virkattuja lappusia, mun hartiat ei kestäis enää yhtään enempää virkkausta ja nyt saatto tulla taas inspiraatio...

merja kirjoitti...

Heissan:) Mä käyn joka kerta lukemassa kun vaan blogilista näyttää, että oot päivittänyt=)

Tiiiu kirjoitti...

Blogilistan kautta seurailen tekemisiäsi. Minua kiinnostavat lähinnä käsityöt, mutta muustakin elämästä on hauska kuulla. Mieluiten luen suomenkielistä tekstiä, mutta englantikin taipuu joten kuten.

Markka kirjoitti...

Minä minä minä luen!
Blogilistan kautta.

asarum kirjoitti...

Täällä luetaan myös, blogilistan kautta. :)

Nimetön kirjoitti...

Mä käyn kans, kun blogilistalla näkyy päivitys.
-pmr

anpali kirjoitti...

Seuraillaan, seuraillaan. Kielelläkään ei niin väliä, mutta kuten aiemmatkin ovat todenneet, niin helpommin tulee luettua kotimaista.

Sanna kirjoitti...

mäkin aina luen kun blogilistalle päivittyy. ekoja käsityöblogeja joihin ihastuin ja yksi suosikeista, eikä vähiten kivan kirjotustyylin vuoksi :)

Miia-Rebekka kirjoitti...

Minä käyn aina Blogilistan kautta kattomassa, kun oot päivittänyt.
Tykkään sun kuvista ja kirjoitustyylistä. Oot hyvä neulomaan ja tykkään seurailla mitä neulot :) .

Mulle ei ole tärkeää kuinka useasti kukakin bloggaa. Jokainen omaan tahtiinsa.
Jokainen on perustanut bloginsa omiin tarkoituksiinsa eivätkä kaikki halua ottaa kirjoittamisesta stressiä (kuten minä). Mun suosikeista löytyy varmaan yli 100 blogia ja jos jokainen päivittäisi blogiaan joka päivä, niin enhän minä suoriutuisi millään niiden lukemisesta :D . Hyvä siis, että jotkut bloggaavat vähän harvemmin.
Sun postauksia on ainakin aina mukava odottaa. Vaikka sitten vähänä pidempäänkin.

aura kirjoitti...

Minäkin seurailen edelleen. Ja suomeksi mielelläni lukisin, kielillä joutuu lukemaan ihan tarpeeksi muutenkin.

outi kirjoitti...

Tykkään sun tekstistä, vaikka kait se virallinen syy on ne käsityöt. Onnea maisterisnaiselle!

Katri kirjoitti...

Tyylikäs blogi!
Muinoin esittelemäsi kankaat jäivät mieleen.. onkohan niiden olomuoto muuttunut..

Päivi kirjoitti...

Kyllähän täällä käydään kurkkimassa, oli päivitystä tai ei (oman koneen suosikeista tänne klikkailen). Tykkään tavastasi kirjoittaa (ja miel. suomeksi, vaan kyllähän tuota englantiakin onneksi sen verran tajuaa, että sekin menee) :) Ja neuleet ja virkkaukset on sulla niin upeita (niin siistiä jälkeä, että voi vaan ihastella)!

Sini kirjoitti...

mä luen tätä lähinnä siks kun sä et turhaan lässytä. esimerkkinä tästä tekstistä niin täntyyliset lauseet sai mut laittamaan tän listalle:

"unohdin koko paskan vaikka olen neulonut kuin heikkopäinen"

"...ja ihastellut ällötykseen asti pientä eds-pränttiä todistuksen alalaidassa"

"en tietenkään ilkeyttäni lupaa mitään, mutta saa kai sitä kysellä"

"niin, että vieläkö siellä on joku, vai eivätkö ihmiset vain muista..."

Eimi kirjoitti...

Kyllä tätä luetaan. Tosin hirmu usein käydään eikä ole mitään uutta. ;-)

Olet näköjään hävinnyt neulomostakin kokonaan.

Nimetön kirjoitti...

Justiinsa löysin vasta tän blogin ja jäin kuviin koukkuun. Piti vaan sen takia pistää kommenttia et kysyit käykö täällä ketään :O)
-Anniina