torstai 21. kesäkuuta 2007

Olevia ja tulevia

Tiistaina tuli Saksasta paketti. Varmasti ei olisi muuten tullut, vaan kun kehtasin valittaa. Luulisi, että käsitöiden kanssa nyhrätessä olisi vuosien varrella pinna pidentynyt, mutta ei; varmaan sekin vähä lyhennetty muusta olemisesta. Sisältö oli kuitenkin sitä mitä pitikin ja kannettiin vitosella kotiovelle, joten olen tyytyväinen.

Viime vuoden puolella virkattu amineko Heinrich halailee sukkalankoja, joita on kaksi kerää kumpaakin sorttia. Pienempi on Flotte Socks 4fach -lankaa oliivinvihreänä (vertailukohtana Heinrich, joka on viimeisimmän värikartan mukaista 7 veljestä), 100g riittää toivon mukaan jonkinlaisiin Baijerilaisiin. Suurempi kerä on samaa lankaa isommassa kerässä punameleerattuna, nämä on valittu Clessidrat mielessä. Lanka on melko ohutta, 30s/10cm, ja ihanan pehmoista, vaikka koostumus minun saksantaitoni mukaan on sama kuin "erään valmistajan" sukkalangoissakin. Lieköhän eri käsittelyjä vai ennakkoluuloa?
Tänä keväänä Heinrich (kaksinkertainen Novita 7v, koukku 6) sai puolisokseen Margareten (kaksinkertainen Novita Nalle, koukku 5), josta tuli harjoituksen kautta ehkä miestään sievempi. Lanka Margareten kainalossa on nimeltään Fantastico Reller (30% viskoosia, 35% puuvillaa, 35% akryylia; puikot 3,5-4,5, 50 grammassa 115m). Täytyy sanoa, että tämä on ihan siinä rajoilla onko liian Usvasaloa, mutta toimii varmasti jossain simppelissä mallissa. Suunnittelin sileää raglanneuletta venepääntiellä, voi olla että ei ihan täyspitkiin hihoihin riitä tuo puoli kiloa. Langassa on kolme säiettä, matta ja kiiltävä punainen sekä mattamusta. Neulepinnassa on jotenkin vähemmän kiiltävän näköinen kuin kerällä; kerkesin siis jo kerän verran tuota neulomaan ennen kuin huomasin, että ympärysmittani ei ehkä olekaan 3,5 metriä. Ja uutena bloggaajana unohdin, että siitä(kin) vaiheesta voisi ottaa kuvan.Viimeinen ostos on 10 kerää Glanz-cablea (50% puuvillaa, 50% polyakryylia, tiheys 20s/10cm puikoilla 4-4,5, 50g = 100m), sävy kastanja. Netissä väri oli lähempänä sitä hiusvärien kastanjaa, mutta tottapuhuakseen tämä poltettu oranssi on enemmän minun väriseni muutenkin. Lanka tuntuu kerällä vähän kovalta, mutta on pehmeä neuloa ja hinkata naamaan.


Glanz-cable neuloutuu melko joutuisasti, vaikka käsiala ei olekaan tasoittunut talvivillojen jäljiltä ihan tämän välimerkinrakastelijan mieleiseksi, mutta menköön kun on takakappale. Tästä tulee siis (toivottavasti juhannuksen aikana) Modan 3/2007 malli 40, jonka alkuperäinen lanka Jaeger Ascot hävisi viimeistään hintavertailussa (7,40 €/kerä vs. 1,70 €/kerä), semminkin kun metrimäärään perustuva laskettu menekki olisi pakottanut minut syömään Ascot-paidassani lähinnä fiktiivisiä ruokia.


Muilta osin viikonvaihde menee syöpötellessä ja univelkaa pienentäessä. Kesälomattomana opiskelijanretkuna nelipäiväinen työviikko tuntuu todella ylelliseltä, ja ehtii kai sitä koheltaa muulloinkin (esimerkiksi syntymäpäivänä hammaslääkärissä; minä se sitten osaan suunnitella riemukkaan kesän). Hyvää juhannusta!

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Levollista juhannuksen jatkoa!

Johanna kirjoitti...

Tuollaisen kissan taidan kesälomalla värkätä. Kiitos ohjeesta.

hanna_h kirjoitti...

En löytänyt blogiasi blogilista.fi:stä. Liekö siihen joku periaatteellinen syy..? :) Ihanan näköisiä lankoja, vaikkakin minulle ihan tuntemattomia.

Ultimecia kirjoitti...

Ei ole periaatteellista syytä, en vaan ollut tajunnut. Mutta nyt olen siellä(kin), kiitos huomiosta :)

Nimetön kirjoitti...

Onnea uudelle mukavalle blogille!

Nimetön kirjoitti...

Onnea blogille. Ihania lankoja. Voi kun osaisin ulkomailta tilailla...vain ei:(