maanantai 18. kesäkuuta 2007

Odottavan aika on pitkä

Tilasin viikko sitten perjantaina, siis 8. kesäkuuta, lankaa Saksasta, Rellana Versand-nimisestä nettikaupasta. Valikoima ei ole kovin kummoinen, mutta kauppa on edullinen ja toimituskulut vain 4,95 euroa. Edellisen kerran tilasin juuri ennen joulua sukkalankoja, joiden oletin matkaavan Suomeen vasta tämän vuoden puolella, mutta Kusti soittikin ovikelloa alle viikon päästä tilauksesta!

No, tällä kertaa olin valmistautunut tarkoin suunnitelmin ja tilasin lankaa neljään työhön (kahdet sukat, kaksi puseroa). Langat ovat lähteneet Saksasta viime viikon maanantaina eli 11. päivä, mutta eipä ole vielä näkynyt. Hmph. Odotellessa on ollut pakko tehdä valmiiksi muita töitä (kamalaa, eikö totta; vain viimeisteltävää, ei mitään aloitettavaa!).

Seuraa arvoitus. Mikä on punainen, karhea, haisee lampaalle ja ällistää omistajansa?

Vastaus: Flower Basket Shawl.

Malli: Interweave Knits, fall 2004
Puikot: Addi 4,5 mm, 80 cm pyöröt
Menekki: Ällistyttävä

Sallinette minun selittää. Ostin pari viikkoa sitten kaksi vyyhtiä virolaista villalankaa monessa blogissa kohtaamieni kauniiden, liukuvärjättyjen huivien innoittamana. Toisesta puuttui vyöte, mutta molemmat olivat suunnilleen samankokoisia (n. 200g). Kumpikin vyyhti aukesi kyllä kauniisti, mutta keriminen kesti. Ja kesti. Ja kesti. Ja sitten keriminen alkoi takkuilemaan, ja kesti vähän lisää. Loppujen lopuksi ohjeen mukaiseen kokoon meni lankaa vain noin puolet toisesta vyyhdistä. Mitä ihmettä minä niistä lopuista teen? Lisää huiveja? Kaipa tästä voisi jonkun vaatteenkin tehdä, tai huovuttaa jotain. Kolminkertainen määrä sitä vielä olisi.

Huivi oli nopea ja erittäin miellyttävä neuloa isoillakin puikoilla, vaikka on hyvin ohutta. Karkeus ei neuloessa juurikaan häirinnyt, mutta edes puolen tunnin uittaminen huuhteluaineessa ennen pingotusta ei pelastanut ihoani. Huivi on todella karkea. Kannattaisikohan liottaa uudestaan? Luulen, että lanka huopuu, joten ihan koneeseen en uskalla laittaa. Toisaalta ohjeen kuvassakin huivi on enemmän koristeena kuin lämmikkeenä, vaatteen läpi ei kaiketi raavi ihan verille.

On tälle ehkä jotain muutakin käyttöä, jos vaikka opettelisin lentämään. Näin siis käy, kun innokas kuvaaja unohtaa laittaa kameran itselaukaisu-
asentoon ennen poseeraamaan ryntäämistä. En ihan tainnut olla tarpeeksi nopea. Siinäpä on sitten tekemistä ulkomaanpakettia odotellessa. Olen jo lähettänyt kyselyn mahdollisesta lähetyskoodista kauppaan, kun Postin palvelunumerossa oltiin sitä mieltä, että a) pelkällä nimellä ei saa mitään tietoja ja b) heillä ei ole mitään käsitystä siitä, kauanko paketilla kestää tulla minulle, vaikka tiesin kertoa koska se on lähetetty. Eipä tietenkään.

PS. Suurkiitos kaikille avauspostiin kommentoineille!

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Jaahah taas tuli yks luettava Blogi:)Kaunis huivi!

Nimetön kirjoitti...

Samat sanat kuin Sibylla. Laitetaanpa suosikkeihini. Tervetuloa!

Tiina kirjoitti...

Kiva, aloitit blogin! :)

Huivi on tosi kaunis, harmi, jos lanka on liian karkeaa.

Kokeile tuhota loput langat neulomalla kaksinkertaista. Jos huopuu, niin tee vaikka laukku.

Ultimecia kirjoitti...

Kiitosta!

Kaksinkertaisena ja huovutettuna kuulostaa aika sopivalta. Huovutetuista laukuista sinänsä en niin ole innostunut, mutta läppäri kaipaisi kyllä makuupussia... Pitää kai tehdä mallitilkku tai pari ennen kuin moiseen ryhtyy.

Nimetön kirjoitti...

Ihana huivi! Kauniin värinen ja tosi kiva pitsinen malli. Kaunis kuin mikä :)

Kiva kun kävit vierailulla ja jätit kommentin. Aina kun mukavaa päästä tutustumaan uusiin blogeihin. :)

Nimetön kirjoitti...

Kauniin huivin olet tehnyt! Väri on todella herkullinen!