lauantai 5. tammikuuta 2008

Tammikuuta

En edes viitsi teeskennellä, että kuukauden blogitaukoon olisi ollut syynä ahkera joululahjojen neulominen. En nimittäin viitsi myöskään neuloa joululahjoja. Jotain olen tosin saanut valmiiksikin, vaikka jossain määrin tätä taloutta vaivaakin aikamoinen ufoepidemia.


7-vuotiaan kummitytön syntymäpäiväsukat valmistuivat viime hetkellä yhdessä illassa. Perussukat Nallesta ja Nalle Colorista, varmaankin kolmosen puikoilla. Annoin myös vaaleanpunakirjavasta Teddystä neulotun/virkatun taannoisen hittiverkkoponchon, mutta sitä karvahirviötä nyt ei pirukaan kuvaa ilman ihmismallia, enkä halunnut ottaa riskiä tekeleen ulkonäöstä mikäli olisin saanut suostuteltua satakiloisen mieheni pukeutumaan siihen. Odotellaan siihen asti, että tytölle pääsee ompelemaan vanhojentanssipukua.

Taustalla näkyy myös pieni ompeluprojekti, olohuoneen sohvatyynyt. Verhot on samasta kankaasta mutta tummanruskeat; joskus meikäläiselläkin käy alepalalaarilla tuuri.Bubble Pulloveria aloin neuloa harmaasta Seiskaveikasta, josta piti ensin tulla pitkät säärystimet. Luonnollisesti tajusin jo alkuvaiheessa, että kaksi kerää ei mitenkään voi riittää koko puseroon, mutta ajattelin jättää tämän liiviksi ja kiinnittää olalta vähän eri tavalla kuin ohjeessa. No, eihän se lanka riitä sittenkään, ainakaan niin että sitä kauluksenretaletta kukaan suurin piirtein normaali suostuisi käyttämään, ja nyt tämä on hautautunut käsityökoriin odottamaan lisälankaa. Samalla mietin, että pitäisikö nyt sittenkin tehdä hihatkin, kun lankaa "joutuu" kuitenkin ostamaan lisää. Vyötärön resori tuossa alkaa ehkä himpun liian korkealta minun makuuni, kun en tosiaan suuremmin mallannut ennen aloittamista.

Niin, että mikäs tämä verinen vuoristomaisema sitten on? Syy siihen, miksei ole ollut mitään blogattavaa: olen oikeasti neulonut koko joulunpyhät vain yhtä työtä. Uskomatonta.


Pingottamatta, päättelemättä ja kuminauhattomana lopputulos ei ehkä ihan vastaa sitä 2,5 mm puikkojen aiheuttamien kynsivammojen läpi tihrustettua kevätunelmaa jonka voimin olen tuon Kotiväen kanssa nyhrännyt, mutta hyvä siitä tuli.Tämä on siis Knittyn Hip in Hemp eli ennemminkin Neat in Nazi. Muutin ohjetta vähän, koska Kotiväellä kerrosten korkeus ei oikein yltänyt ohjeen suositukseen, enkä humanitäärisistä syistä haaveile urasta kävelevänä epilepsiakohtauksena. Tarkempia tietoja luvassa kunhan hame on viimeistelty.

Lisäksi on valmistunut mustia tekeleitä, joita en ole yrittänytkään kuvata, vaikka nyt onkin sen verran valoisa päivä että saattaisi onnistua. Peruslapaset ja sen sellaista, eli tuskin kukaan menettää suurtakaan visuaalista elämystä. Nyt on työn alla slipari ylkälle Novitan Nallesta, joka toivoakseni valmistuu tämän viikonlopun Star Wars -maratonin aikana.

Kävijälaskuri oli kiepsahtanut tässä välissä yli riittaväisäsen, mutta olen sen verran suuruudenhullu että katsotaan mahdollista arvontaa jossain hauskassa nörttiluvussa tai sitten kun keksin jotain mielenkiintoista kysyttävää. Monia muitakin blogeja vaivaava räkäisyys on levinnyt tännekin, eikä polla suoraan sanoen ole parhaimmillaan. Kiitos kuitenkin kaikille lukijoille, nähtävästi nuo ensimmäisen postaukseni kauhut eivät sitten toteutuneetkaan. Mukavaa alkanutta vuotta!

5 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Mie sitten tykkään sun tavasta kirjottaa :) Hamekkin näyttää hyvältä, on siinä ollu tikuttaminen..

Nimetön kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan minäkin loppukuvaa tuosta hameesta. Hyvä värit.

Teppana kirjoitti...

Hyvät värit, musta punainen valkoinen. Sopii hyvin yhteen.

Vilma kirjoitti...

En oo mitään meemejä tänne tunkemassa loistavaa blogia hapattamaan, mutta huikkaanpa vaan että you make my day. :)

Sulla on asiallista meininkiä hyvällä sykkeellä. Mä tykkään kun sanot asiat niin kuin ne on turhia kaunistelematta: jos joku neule on perkele niin se sitten on kanssa, ja kyllä hyvää pitää kehua kun kerran aihetta on. ;) Ja niin kuin Jattakin sanoi, sun tyyli kirjoittaa on loistava!

Nimetön kirjoitti...

Vitsi, minkä näköinen hames! Taidanpa tuhota ylimääräiset Tenneseeni Fannin hameeseen.